Kapituła konkursu na najlepszy pasztet i potrawę z gęsi
| Lp. | Imię i Nazwisko | Instytucja | 
|---|---|---|
| 1 | Prof. dr hab. Włodzimierz Dolata | Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu 
 | 
| 2 | Dr inż. Jerzy Mróz | Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu 
 | 
| 3 | Mgr inż. Andrzej Bobrowski | Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi 
 | 
| 4 | Dr Grzegorz Russak | Przewodniczący Rady Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie 
 | 
| 5 | Witold Wróbel | Polska Akademia Smaku | 
| 6 | Mirosława Rzepecka 
 | Kustosz Muzeum Regionalnego w Ostrzeszowie 
 | 
| 7 | Wojciech Lewandowski | Polska Akademia Smaku | 
| 8 | Romana Chojnacka | Studium Wiejskiego Gospodarstwa Domowego Uniwersytet Przyrodniczy 
 | 
| 9 | Jolanta Przytuła | Studium Wiejskiego Gospodarstwa Domowego Uniwersytet Przyrodniczy 
 | 
| 10 | Dr inż. Aleksandra Swulińska -Katulska | Studium Wiejskiego Gospodarstwa Domowego Uniwersytet Przyrodniczy 
 | 
| 11 | prof. Ewa Łukaszewicz | Uniwersytet Przyrodniczy | 
| 12 | Maksencja Bestry | Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urząd Marszałkowski 
 | 
| 13 | Teresa Palacz | Krajowy Ośrodek Badań i Dokumentacji Zabytków | 
Kapituła konkursu na najlepszą nalewkę Powiatu Ostrzeszowskiego 2010 rok
| Lp. | Imię i Nazwisko | Instytucja | 
| 1 | Mariusz Witek | Z-ca Burmistrza Miasta i Gminy Ostrzeszów 
 | 
| 2 | Edmund Geppert | Burmistrz Miasta i Gminy Grabów n. Prosną 
 | 
| 3 | Józef Wilkosz | Wójt Gminy Doruchów 
 | 
| 4 | Józef Olszewski | Wójt Gminy Kraszewice 
 | 
| 5 | Hieronim Błażejak | Polska Akademia Smaku 
 | 
| 6 | Jan Babczyszyn | Polska Akademia Smaku 
 | 
| 7 | Anna Okrój | Redaktor Naczelna TV Kablowa PRO-ART 
 | 
| 8 | Jerzy Bińczak | Redaktor Naczelny Tygodnika Twój Puls Tygodnia 
 | 
| 9 | Hanna Szymanderska | Autorka książek o tematyce kulinarnej | 







 
                 
                 
                 
                 
                 
                